Τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο έχει μπει στην ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια μέσω της οικιακής χρήσης και έχει
ξεχωρίσει για την σημαντική οικονομία που προσφέρει συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Όσον αφορά στα οχήματα περισσότερο γνωστά σε εμάς είναι τα λεωφορεία (600 συνολικά) που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο από τον σταθμό ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην Ανθούσα. Εκεί από το 2010 λειτουργεί και πρατήριο ιδιωτικής χρήσης, ενώ από φέτος ήδη έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν και άλλα πρατήρια φυσικού αερίου.
Στην Ευρώπη η χρήση φυσικού αερίου και στα επιβατικά Ι.Χ.
είναι ευρέως διαδεδομένη σε χώρες όπως είναι κυρίως η Ιταλία και η Γερμανία, ενώ κυκλοφορούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια οχήματα (11,5 εκ. οχήματα παγκοσμίως). Ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου (CNG) είναι η χαμηλή κατανάλωση (μετριέται σε κιλά και όχι σε λίτρα), όπως και η εξίσου χαμηλή τιμή, που κυμαίνεται κάτω από 1 ευρώ το κιλό.
Σε αυτό το αφιέρωμα θα επικεντρωθούμε στα εργοστασιακά μοντέλα που διατίθενται στην Ευρώπη και είναι διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο/βενζίνη), τα οποία είναι 15 συνολικά, εκ των οποίων ένα πρόσφατα λανσαρίστηκε και στην χώρα μας. Όπως θα διαβάσετε παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τιμές και τα συγκρίνουμε με τις πλησιέστερες σε απόδοση εκδόσεις.
Επίσης, τις επόμενες εβδομάδες θα αναλύσουμε το φυσικό αέριο ως καύσιμο και θα εστιάσουμε στα θετικά και αρνητικά του στοιχεία, θα το συγκρίνουμε με το υγραέριο κίνησης (LPG), θα κάνουμε έρευνα σχετικά με το κόστος τοποθέτησης σχετικού κιτ σε κινητήρα βενζίνης κ.ο.κ.  
ΠΗΓΗ:autogreeknews

www.e-autoparts.gr
www.e-shopcar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου