SOS Ανανεώστε τις άδειες

Οι… διακοπές του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας τελειώνουν τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, οπότε επανέρχονται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων, που θα ισχύσουν ώς τις 10 Ιουλίου 2015. Το πρόστιμο για τους παραβάτες του μέτρου ανέρχεται στα 200 ευρώ. Η καθιερωμένη απόφαση, που υπέγραψαν χθες οι συναρμόδιοι υπουργοί, περιλαμβάνει ορισμένα νέα στοιχεία:

 Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο,
που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, για φορτηγά με ωφέλιμο φορτίο άνω των 2,2 τόνων και άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί πριν από την 1-1-1991. Από την Πρωτοχρονιά το μέτρο περιλαμβάνει και όσα έχουν κυκλοφορήσει πριν από την 1-1-1992.

 Επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων με «πράσινο» σήμα, που χορηγείται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος (www.ypeka.gr). Αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όλα τα οχήματα τεχνολογίας Euro 5 και 6, καθώς και όσα χρησιμοποιούν ως καύσιμο υγραέριο ή φυσικό αέριο, με την προϋπόθεση ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνούν τα 140 μικρογραμμάρια.

 Προβλέπονται ειδικές διαδρομές για την εξυπηρέτηση οδηγών που είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής εντός του δακτυλίου. Δεν ισχύουν οι περσινές άδειες δακτυλίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από σήμερα στα γραφεία της Τροχαίας (Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος) για την ανανέωσή τους.

!Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα και ώς τις 20 Νοεμβρίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω έργων συντήρησης και αναβάθμισης. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα της Τροχαίας σε δύο τμήματα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Μεταμόρφωσης και Σχηματαρίου, καθώς και μεταξύ των κόμβων Μαρτίνου και Αρκίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου