Τηλεματική και υγραεριοκίνηση των Αστικών Λεωφορείων στο επίκεντρο σύσκεψης στην Αθήνα

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης έγινε σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη με την παρουσία του Γ. Γραμματέα Γιώργου Γιαννούση και την συμμετοχή του Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Μιχάλη Ταμήλου και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αστικών ΚΤΕΛ .

Συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλλέργος Βουλγαράκης, ο Γραμματέας Μιχάλης Σακελλαρίου, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ιωάννου, Οφίδης, Χελιδώνης καθώς και επιστημονικά στελέχη του Υπουργείου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δυνατότητες συμμετοχής των Αστικών ΚΤΕΛ στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα σε δύο βασικούς τομείς
1. Επέκταση της τηλεματικής στην λειτουργία των αστικών λεωφορείων και κατασκευή νέου συστήματος στις πόλεις που δεν διαθέτουν ακόμη υποδομές νέων τεχνολογιών.
Πόλεις όπως η Πάτρα, τα Ιωάννινα και άλλες, δεν έχουν σύγχρονες υποδομές. Το εκτιμώμενο κόστος των υποδομών τηλεματικής είναι περίπου 10 εκ. ευρώ και μπορεί να ενταχθεί στην Ψηφιακή Σύγκλιση..
2. Εισαγωγή της υγραεριοκίνησης στα αστικά λεωφορεία και αντικατάσταση του πετρελαίου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους καθώς και την μείωση του κόστους λειτουργίας . Η καθολική εφαρμογή αφορά 862 λεωφορεία σε όλη την Ελληνική επαρχία και έχει ένα ενδεικτικό κόστος περίπου 30 εκ. ευρώ.
Παράλληλα θα πρέπει να γίνουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου, όπου δεν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου.
Το πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΠΠΕΡΑΑ σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του χρηματοδοτικού προγράμματος «Jessika».
«Η συνεργασία θα επαναληφθεί σύντομα καθώς ο κ. Γιαννούσης ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από τους συνεργάτες του και από τους τεχνικούς συμβούλους των Αστικών ΚΤΕΛ», δήλωσε σχετικά ο κ. Ταμήλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου