Ελεύθερα τα «καθαρά» Ι.Χ. από τη Δευτέρα στον Δακτύλιο τα οχήματα που χρησιμοποιούν αέριο καύσιμο (υγραέριο, φυσικό αέριο

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, τίθεται και πάλι σε ισχύ το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, που εφέτος περιλαμβάνει ορισμένες διαφοροποιήσεις κυρίως όσον αφορά τα νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Στον «πράσινο» πλέον Δακτύλιο, τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ για όλα τα υπόλοιπα οχήματα θα ισχύει κανονικά το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των μονών ζυγών, όπως και σήμερα.
Ειδικότερα, θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στον μικρό Δακτύλιο χωρίς περιορισμό όλων των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά οχήματα.
Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα με τεχνολογία κινητήρα Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερη, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 gr/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν.
*Τα υβριδικά οχήματα που κινούνται με ηλεκτρισμό και συμβατικό καύσιμο, καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούν αέριο καύσιμο (υγραέριο, φυσικό αέριο) τεχνολογίας Euro 4, τα οποία εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 gr/km.
Οι κυρώσεις για την παραβίαση του «πράσινου» Δακτυλίου παραμένουν ίδιες με τις κυρώσεις για την παραβίαση του συστήματος μονών ζυγών (πρόστιμο 200 ευρώ).

www.e-autoparts.gr
www.e-shopcar.gr

1 σχόλιο:

  1. Όχι όλα τα αυτοκίνητα με αέριο καύσιμο.....

    "Καθημερινά θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στον Δακτύλιο και τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα αερίου καυσίμου εκ κατασκευής, που επίσης εκπέμπουν λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ακόμα κι αν κατατάσσονται στην κλάση Euro 4 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο."

    μόνο τα "εκ κατασκευής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή