Αύξηση τιμής του (LPG) υγραερίου κίνησης........ΜΥΘΟΣ

3 χρόνια πριν, όταν ξεκίνησε στην Ελλάδα το υγραέριο να γίνεται δημοφιλές ως καύσιμο στα αυτοκίνητα, ο μόνος τρόπος να παραπληροφορηθεί κάποιος ότι η τιμή του αερίου θα αυξηθεί ήταν :
 1.από αλλοδαπούς υπαλλήλους γκαζάδικων που έκαναν καλαμπούρι
 2. από ιδιοκτήτες βενζινάδικων που ήξεραν ότι είναι αδύνατον να τοποθετήσουν αντλία υγραερίου στο κατάστημα τους λόγω έλλειψης χώρου
 3. από κεντρικές αντιπροσωπείες αυτοκίνητων που ήθελαν να κρατούν τους πελάτες του κλειδωμένους στις κάθετες μονάδες, φοβερίζοντας τους ότι το υγραέριο θα ακυρώσει την εγγύηση του αυτοκινήτου τους, το οποίο αργά η γρήγορα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Όλα τα παραπάνω
τα καταλαβαίνω, σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο καλαμπουρτζής γίνεται γραφικός, ο ζηλόφθονος γίνεται κακεντρεχής και ο κακός επαγγελματίας ακόμη χειρότερος. Στη συγκεκριμένη όμως σεναριολογία των τελευταίων μηνών δεν εμπλέκεται κανένας από του προαναφερθέντες, παρά 2 πολύ γνωστοί μας. Ο Έλληνας και η κυβέρνηση!
Σε μια ανακοίνωση της η κυβέρνηση, ανέφερε ότι μέσα στα σχέδια της για να «σώσει» τον τόπο αυτό είναι να αυξήσει των ειδικό φόρο του φυσικού αερίου θέρμανσης. Τα νέα όπως ήταν αναμενόμενο μεταδόθηκαν αστραπιαία μέσω των ΜΜΕ, ότι θα μπει φόρος στο ΑΕΡΙΟ, όπως και στο Diesel θέρμανσης, όπως και στη ΔΕΗ, όπως και στα ακίνητα κλπ
Σε ποιο «ΑΕΡΙΟ» όμως?
Στο φυσικό αέριο θέρμανσης?
Στο φυσικό αέριο κίνησης?
Στο βιομηχανικό προπάνιο?
Στο βουτάνιο?
Στο υγραέριο κίνησης?
Η κυβέρνηση έκανε λόγο συγκεκριμένα για αύξηση στο φυσικό αέριο θέρμανσης, και αναφέρθηκε και στη φορολόγηση του υγραερίου κίνησης 75€ στα 1800 λίτρα υγραερίου δηλαδή 0.04 € ανά λίτρο ,δεν είδαμε όμως κανένα σχόλιο για την μεγάλη πτώση του φετινού καλοκαιριού η όποια άγγιξε τα 0,32 λεπτά και από τα 0,95 λεπτά έπεσε στο 0,63
Μέσα στην κουταμάρα, στον πανικό και την ηλίθια εισπρακτική τακτική της έχει εξαγγείλει αυξήσεις μέχρι και στο μητρικό γάλα!!
Πρέπει όμως να φιλτράρουμε και να κάνουμε έρευνα όσων ακούμε και θέλουμε να διαδώσουμε.
Αλήθεια έχει ακούσει κανείς αν παίξει φέτος το Ράδιο Αρβύλα???!


3 σχόλια:

  1. Βάλε μία ημερομηνία να ξέρουμε πότε είναι γραμμένο το άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι Τάκη......μύθος....ντρεπομαι για τη χώρα που ζω....μας εβαλαν και πέρασαμε υγραεριο και μας την έφεραν κανονικά!!!!βάλτε ξυλολεβητες....σειρά έχουν τα ξύλα...ΚΑΘΑΡΜΆΤΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο η κρεμαλα θα τουσ σταματησει??????? αναρωτιεμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή